Zahajte předvánoční úklid!

Jak na předvánoční úklid nejen s vysavači Vorwerk?

Vánoce se blíží a s nimi i čas předvánočního úklidu. Pokud chcete, aby vaše domácnost zářila čistotou a svěžím vzduchem, je třeba se do něj pustit s dostatečným předstihem.

Základní pravidla pro co nejsnadnější organizaci předvánočního úklidu

  • Plánujte a rozvrhněte si úklidové práce. Vyhnete se tak stresu a pocitu, že na všechno nemáte dost času.
  • Začněte s úklidem hned na začátku adventu. Tím si vytvoříte dostatek času na to, abyste vše důkladně uklidili a mohli se poté už věnovat jen pečení, balení dárků a zdobení.
  • Zaměřte se na místa, která tak často nečistíte. Třeba okna, okenní rámy, pod kuchyňskou linkou, zádveří atd.
  • Využijte pokud je to možné pomoc rodiny a přátel. Úklid společně bude rychlejší a zábavnější. Starší lidé mohou zaúkolovat vnuky, vnučky nebo třeba i své děti.

 

Tipy pro úklid s Vorwerk vysavači

Proč jsou vysavače Vorwerk Kobold ideální pro předvánoční úklid?

  • Vysavače Vorwerk Kobold jsou výkonné a spolehlivé. Dokážou odstranit i ty nejjemnější prachové částice a nečistoty.
  • Díky široké škále nástavců zvládnete uklidit každý povrch v domácnosti.
  • Vysavače Vorwerk Kobold jsou snadno ovladatelné a jednoduché na údržbu.

Jak postupovat při předvánočním úklidu s Vorwerkem?

  1. Začněte od stropu. Odstraňte prach z lustrů, oken a dalších stropních prvků. K tomu použijte teleskopický nástavec.
  2. Pokračujte nábytkem. Vysajte pod nábytkem, v rozích a na těžko přístupných místech. K tomu použijte nástavce s kartáči.
  3. Nezapomeňte na podlahy. Vysajte koberce a tvrdé podlahy. K tomu použijte speciální nástavce na koberce a tvrdé podlahy.
  4. Vyčistěte okna a dveře. K tomu použijte speciální nástavec na okna a dveře.
  5. Nezapomeňte na toaletu a koupelnu. Dokonale vyčistěte toaletu, umyvadlo, vanu a sprchový kout. K tomu použijte speciální čisticí prostředky a nástavce.
  6. Vyčistěte kuchyň. Důkladně vyčistěte sporák, troubu, lednici a další kuchyňské spotřebiče. K tomu použijte speciální čisticí prostředky a nástavce.
  7. Vyčistěte ložnice a obývací pokoj. Prostory, kde se budete nejvíce pohybovat, vyčistěte nejdříve. K tomu použijte vysavač a mop.
  8. Vyčistěte chodby a vstupní prostory. Tyto prostory jsou často špinavé a prachové, proto je důležité je pravidelně uklízet. K tomu použijte vysavač a mop.
  9. Nezapomeňte na vánoční dekorace. Vánoční stromeček, světýlka a další dekorace pravidelně zbavujte prachu. K tomu použijte vysavač nebo měkký kartáček.
  10. Uklidněte a vytřiďte věci. Před Vánoci je ideální čas na to, abyste se zbavili nepotřebných věcí. K tomu použijte boxy a tašky na odpad.

S trochou plánování a pomoci Vorwerku zvládnete předvánoční úklid snadno a rychle.

Vaše domácnost bude zářit čistotou a vy už se můžete jen věnovat přípravám na svátky jako je nakupování a balení dárků, pečení a nebo zkrátka jen lenošení u vánočních pohádek u TV s rodinou.